(ABM FN-Dow Jones) De vroegtijdige beëindiging van het contract voor de levering van 43.000 EV300 beademingsapparaten aan de Verenigde Staten is een flinke tegenvaller voor Philips. Dit zei analist Marc Hesselink van ING maandag in reactie op het nieuws.

De analist wijst op het feit dat Philips de afgelopen maanden juist 100 miljoen dollar investeerde om de fabriekscapaciteit voor deze apparaten te kunnen verviervoudigen. 

Philips zal slechts 12.300 van de beoogde 43.000 apparaten leveren.

Hoewel Philips voor dit jaar nog altijd een bescheiden vergelijkbare omzetgroei verwacht, stelde het concern zijn margeverwachting licht neerwaarts bij vanwege de beëindiging van het contract met Washington, merkte de analist op. 

Philips voorziet nu een aangepaste EBITA-marge rond hetzelfde niveau als in 2019, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een margestijging. In 2019 bedroeg de marge 13,2 procent. Hesselink verwacht dat de analistenconsensus voor de marge ook lichtjes naar beneden zal worden bijgesteld.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 48,00 euro voor Philips. Het aandeel noteerde maandag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 40,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.