(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht niet dat de verkoop van het belang van Boskalis in SAAM SMIT Towage aan joint venture partner SAAM effect zal hebben op het dividendbeleid van de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Boskalis maakte maandagochtend bekend dat het voor de verkoop 201 miljoen dollar in contanten zal ontvangen. “Een goede transactie”, aldus analist Tijs Hollestelle van ING. Hij meent echter dat de door de maritieme dienstverlener aangekondigde afschrijvingen de koersreactie zullen beteugelen vandaag.

Hollestelle had maandagochtend kort contact met Boskalis over de impact van de transactie op het dividendbeleid van Boskalis. Volgens het bedrijf zal het besluit hierover worden genomen na de bekendmaking van de resultaten over 2018 op 7 maart.

Maar de analist zal verbaasd zijn als het wordt gebruikt voor een stabilisatie van het dividend, omdat het bedrijf een wensenlijstje voor een serie investeringen in boten en materiaal heeft. Bovendien blijven de marktcondities “uitdagend” en blijft ook de kasstroom van Boskalis onder druk staan. Maar de balans krijgt volgens de analist zo wel een fraaie kapitaalinjectie, waarvan het dividend indirect kan profiteren.

ING heeft een Houden advies voor Boskalis, met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel steeg 1,0 procent naar 22,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.