(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag, na een teleurstellende kwartaalrapportage, het koersdoel voor GrandVision verlaagd van 30,50 naar 29,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Hoewel GrandVision de omzet in het derde kwartaal met 2,2 procent zag stijgen tot 825 miljoen euro, was dit wel 2,8 procent minder dan de 849 miljoen euro waarop de analisten van de Duitse bank hadden gerekend. De tegenvaller was volgens Deutsche Bank het gevolg van een lager dan voorziene identieke groei van 0,4 procent, waar de analisten hadden gerekend op 3,5 procent.

De zwakke identieke groei was volgens Deutsche Bank het gevolg van zwakte in sommige Europese landen, met name Finland en Italië. In Latijns-Amerika en Azië presteerde de optiekketen volgens de Duitse bank in lijn met de verwachtingen.

GrandVision sprak opnieuw het vertrouwen uit in de eerder afgegeven middellange termijn doelstellingen, met een omzetgroei van tenminste 5 procent, in combinatie met een hoge enkelcijferige groei van het aangepaste bedrijfsresultaat. Deutsche Bank verwacht dat analisten desondanks hun ramingen neerwaarts zullen bijstellen voor 2016. Zelf stelde de bank de omzet en winstverwachtingen voor dit jaar en volgend jaar met 1 tot 3 procent neerwaarts bij.

“Hoewel teleurstellend op identieke basis, zijn we niet al te bezorg over deze groeidip”, besloten de analisten van Deutsche Bank.

Het aandeel GrandVision daalde donderdag maar liefst 8,6 procent naar 22,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.