(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft mooie groeicijfers gepresenteerd wat betreft het aantal orders, maar de positie in Duitsland blijft een potentieel risico, waarmee het bedrijf een overnameprooi kan worden. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers desgevraagd tegen ABM Financial News naar aanleiding van de voorbeurs gerapporteerde trading update over het vierde kwartaal van 2016 voor de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden.

“De groei van het aantal orders met 54 procent is mooi en de groei van 55 procent in Duitsland is ook heel goed, maar het bedrijf moet in die markt wel opboksen tegen marktleider Delivery Hero met de twee bezorgdiensten Lieferheld en pizza.de”, zei de marktvorser.

“Takeaway.com is in Nederland zeer winstgevend, maar moet zwaar investeren in Duitsland om ook daar een sterke positie te verwerven. Als ze daar de slag missen, wordt Takeaway.com een aantrekkelijke overnameprooi”, zo analyseerde Versteeg.

Theodoor Gilissen heeft geen direct advies en koersdoel voor het bedrijf, maar volgens Versteeg is het AScX-fonds voor speculatieve beleggers een investeringskans met risico.

Het aandeel Takeaway.com sloot woensdag 0,2 procent hoger op 24,07 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.