(ABM FN-Dow Jones) De operationele resultaten van AkzoNobel in het derde kwartaal van dit jaar waren licht beter dan voorzien, terwijl de EBIT daar juist onder uitkwam. Dit stelde UBS woensdag in een analyse van de resultaten.

De EBITDA en de omzet lagen iets boven de verwachtingen van de analisten, maar de EBIT bij Performance Coatings, Decorative Paintes en ook bij het overige deel van de operaties, samengevoegd onder Other, haalde de consensus niet.

Wil AkzoNobel met het EBIT dit jaar de consensus van 986 miljoen euro alsnog halen, dan zal het in het vierde kwartaal een groei moeten laten zien van circa 11 procent op jaarbasis. Volgens de zakenbank is dat haalbaar gezien de doorlopende kostenbesparingen en de gunstige ontwikkeling in de grondstofprijzen. UBS mikt voor dit jaar op een EBIT van 1.089 miljoen euro.

UBS hanteert een koopadvies voor het aandeel AkzoNobel met een koersdoel van 96,00 euro.

De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 82,83 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties