Janet Yellen renteverhoging

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve leek de markt woensdagavond duidelijk voor te bereiden op een verhoging later dit jaar, zei markteconoom Philip Marey van Rabobank.

“Dat ze de rente vandaag hebben gehandhaafd had vooral te maken met het feit dat ze nog meer verbetering willen zien op de arbeidsmarkt, omdat de werkloosheid de afgelopen maanden niet verder is gedaald”, aldus de markteconoom. De werkloosheid in Amerika bleef tussen juni en augustus steken op 4,9 procent.

Verder was vooral de stemverdeling opvallend, aldus Marey, want drie van de tien leden van het beleidscomité stemden tegen het handhaven van de rente. “De verdeeldheid binnen de Fed was opmerkelijk en je kunt zien dat de druk oploopt om de rente te verhogen“.

De zogenoemde federal funds rate bleef woensdag staan op het tarief van 0,25 tot 0,50 procent. De zogenoemde dot plot, de verwachte rente-ontwikkeling onder de beleidsfunctionarissen van de centrale bank, duidde er evenwel op dat de rente dit jaar in elk geval wel één keer omhoog gaat. Het Federal Open Market Committee voorziet aan het eind van 2016 namelijk een rente van gemiddeld 0,625 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.