Galapagons biotech

(ABM FN-Dow Jones) Het stopzetten van een studie van Gilead Sciences met een van zijn potentiële middelen tegen dikkedarmontstekingen betekent dat de ontwikkeling van filgotinib van Galapagos mogelijk belangrijker is voor de midden- tot lange termijn groeivooruitzichten van de Amerikaanse farmareus. Dit stelde analist Debjit Chattopadhyay van de Amerikaanse financieel dienstverlener Janney Montgomery Scott.

Gilead Sciences maakte woensdagavond bekend dat het zijn Fase 2/3 studie met een van zijn potentiële middelen tegen dikkedarmontstekingen stopgezet vanwege ‘overbodigheid’.

Galapagos en Gilead startten onlangs de fase 3 studies met filgotinib in de behandeling tegen reuma en de start van een Fase 3 studie met het middel als behandeling in de ziekte van Crohn wordt in het vierde kwartaal verwacht. Daarnaast wordt ook gerekend op de start van een gecombineerde Fase 2/3 studie met filgotinib in de behandeling tegen dikkedarmontstekingen.

Toekomstige aanjagers voor het aandeel Galapagos zijn volgens analist Chattopadhyay de presentaties van een aantal resultaten tijdens komende medische conferenties.

Die opkomende data kunnen voor aanzienlijk opwaarts potentieel zorgen.

Galapagos was deze week koploper binnen de AEX en wist inmiddels door de grens van 60,00 euro heen te breken, om zo een ‘all time high’ te bereiken.

Galapagos

Hard nieuws was er niet en dus waren het vooral speculatieve elementen die de stijging moesten verklaren, waaronder mogelijk succesvolle roadshows, de presentatie van, nog niet publiek vrijgegeven, resultaten met filgotinib als behandeling tegen de ziekte van Crohn en het feit dat Galapagos’ Amerikaanse concurrent Vertex Pharmaceuticals problemen had met de ontwikkeling van een behandeling tegen taaislijmziekte, waardoor Galapagos een inhaalslag zou kunnen maken met de ontwikkeling van zijn eigen drievoudige therapie tegen de ziekte.

Galapagos zat donderdag opnieuw in de lift en op een groene beurs steeg het aandeel 1,8 procent naar 60,62 euro.

Galapagos is een van de aandelen die worden besproken in het gratis rapport van BeursBrink.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.