(ABM FN-Dow Jones) De kans dat de Amerikaanse Federal Reserve deze maand de rente verhoogd is aanzienlijk toegenomen. Dit bleek woensdag uit een zogeheten Fed-Watch van ABN AMRO.

Econoom Maritza Cabezas wees woensdag op de sterke macro-economische data die tot dusverre uit de Verenigde Staten naar buiten zijn gebracht, zoals het recent consumentenvertrouwen en de inkoopmanagersindex. Ook de consumentenbestedingen trekken sterker dan verwacht aan.

Ten tweede zijn verschillende Fed-gouverneurs van mening dat een renteverhoging in maart nog steeds tot de mogelijkheden behoort en zelfs wenselijk is. Daarmee lijken de centraal bankiers de markt voor te willen bereiden op een renteverhoging in maart.

Met drie verhogingen in 2017 in het verschiet, naar verwachting van ABN AMRO in respectievelijk maart, juni en september, acht Cabezas de kans toegenomen dat er nog een vierde verhoging in het vat zit. Dit zal volgens de econoom wel afhangen van de omvang en timing van de fiscale maatregelen.

De markt houdt momenteel rekening met twee renteverhogingen voor dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.