Tesla Zero Emissions

Het aandeel Tesla heeft er een volatiele periode opzitten. Nadat het aandeel fors steeg na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, blies het de laatste dagen veel stoom af. Maar volgens technisch analist Rich Ross zit er nog steeds veel potentieel in het aandeel. Tesla zou de komende tijd zelfs opnieuw met 54% kunnen stijgen.

Tesla steeg van $180 eind december 2016 naar $280 begin februari 2017 toen duidelijk werd dat Trump toch niet zo’n destructieve impact zal hebben op de sector van groene energie en de verwachte lancering van het nieuwe Model 3. Maar Goldman Sachs gooide een paar dagen geleden roet in het eten.

Volgens Goldman Sachs zal de levering van het Model 3 vertraging oplopen, is het business model van de zonnepanelen nog niet bewezen en zal Tesla opnieuw geld moeten ophalen om al zijn activiteiten te financieren.

Wanneer we op de grafiek van Tesla kijken van de laatste jaren, is duidelijk te zien dat het aandeel al een tijdje gevangen zit in een bandbreedte tussen $180 en $280.

Aandeel Tesla

De laatste dagen was er een typische terugval tot het 50-daags gemiddelde. Dit gebeurt wel meer met aandelen die op korte termijn heel hard stijgen. Indien de aandelenkoers kan standhouden boven of rond het 50-daags gemiddelde, zit een nieuwe stijging er aan te komen, aldus Ross.

Wanneer Tesla opnieuw stijgt en het niveau van $280 kan doorbreken, kan er nog eens $100 bij volgens de technisch analist. Dat betekent dat het bedrijf van Elon Musk op weg is om nieuwe records op de tabellen te zetten en dat het daarmee groter wordt dan enkele traditionele autoconstructeurs.

Nog opvallend aan het aandeel Tesla op dit moment is dat +/- 1/3 van de analisten positief is, 1/3 negatief en 1/3 neutraal. Bij grote aandelen zit meestal 50% van de analisten in een van deze kampen. De komende dagen en weken worden dus bijzonder belangrijk voor het aandeel Tesla.

Bron: CNBC