(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft geen sterke resultaten geboekt, maar heel representatief is het eerste kwartaal ook niet. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De onderneming uit Amersfoort boekte een operationele winst (EBITDA) van 8 miljoen euro, hetgeen beduidend minder was dan de 13 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam uit op 1.230 miljoen euro, tegenover 1.195 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2017.

De Jong stelde dat de cijfers niet erg sterk waren, maar dat het eerste kwartaal geen goede indicatie is voor de verwachte jaarresultaten vanwegeseizoensgebonden effecten.

Als gevolg blijft NIBC in het licht van de positieve marktontwikkelingen mikken op aantrekkende resultaten dit jaar, in lijn met de eigen verwachtingen van de bouwer. De groei zal evenwel niet zo sterk zijn als bij Heijmans en BAM, al komen deze bouwers uit een andere positie, aldus De Jong.

De marktvorser is bovendien van mening dat VolkerWessels goed gepositioneerd is om te profiteren van de komende energietransitie in Nederland van gas naar elektriciteit, hetgeen positief is voor de bouwer.

Al met al bleken dit genoeg redenen voor NIBC om vast te houden aan het Accumuleren advies voor VolkerWessels met een koersdoel van 24,50 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,7 procent lager op 23,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.