Galapagons biotech

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten die Galapagos donderdagavond presenteerde bevatten geen verrassingen. Dit schreef analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

“De omzet en operationele uitgaven zijn in lijn met onze verwachtingen voor heel het jaar”, aldus de marktvorser. Het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf verwacht een cashburn van tussen de 100 miljoen en 120 miljoen euro, waar Welford uitgaat van 104 miljoen euro. De cashburn lag eind derde kwartaal op 96,7 miljoen euro.

Welford wees er verder op dat met een kaspositie van ruim 900 miljoen euro, Galapagos voldoende ruimte heeft om de activiteiten in de nabije toekomst te financieren.

De pijplijn ligt ondertussen op koers en Welford voorziet nog altijd blockbuster potentie voor filgotinib. Daarnaast vindt de marktanalist de ambities van Galapagos op het gebied van het taaislijmziekteprogramma ambitieus. Het bedrijf herhaalde vrijdag dat men er naar streeft om halverwege 2017 een Fase 2 studie te starten met drie potentiële middelen tegen taaislijmziekte.

“Dan is het zaak om een nog voor het eind van het jaar een Fase 1 studie te starten met corrector GLPG2737”, aldus Welford. Hij verwacht dat resultaten van de SAPHIRA 1 studie die mogelijk tegen het eind van het jaar moeten verschijnen meer vertrouwen kunnen kweken in potentiator GLPG1837.

Kijkend naar de concurrentie lopen Galapagos en AbbVie, waarmee het samenwerkt aan het taaislijmziekteprogramma, achter op concurrent Vertex Pharmaceuticals, want het Amerikaanse bedrijf start aan het eind van dit jaar al met een Fase 2 studie met twee potentiele medicijnen. Echter, zo schreef Welford, er is nog ruimte voor pillen met betere behandelprofielen en wanneer Galapagos met betere resultaten in Fase 1 en 2 proof-of-concept studies komt, dan kan het weer inlopen op Vertex.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op Galapagos en een koersdoel van 67,00 euro. Kort voor het slot noteerde het aandeel Galapagos 4,2 procent lager op 56,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.