(ABM FN-Dow Jones) De deal die SBM Offshore in Brazilië heeft gesloten met de openbare aanklager is goed nieuws. Dit zeiden analisten zondag tegen ABM Financial News.

“Een ontzettend goed bericht en de ellende in Brazilië lijkt nu echt achter de rug”, zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Ook analist Nico Inberg van IEX sprak van “ontzettend goed nieuws, en het nieuws waarop iedereen zat te wachten”.

“Hoewel de verwachting was dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als opgediend, is de 48 miljoen dollar die SBM nu nog moet betalen om alles af te ronden, een schijntje vergeleken bij de eis die het Braziliaanse aanklager eerst had neergelegd”, voegde Inberg toe. “Een enorme meevaller.”

Toch wezen beide analisten nog wel op een addertje onder het gras. De deal tussen de aanklager en SBM moet namelijk nog wel worden goedgekeurd door de Vijfde Kamer. “En dat is geen sinecure”, aldus Inberg. De analist van IEX wees op 2016, toen deze Kamer een akkoord ook torpedeerde.

Versteeg zei ook dat hij liever had gezien dat SBM nog even had gewacht met het uitbrengen van het persbericht en had gewacht op de goedkeuring door de Vijfde Kamer.

Toch rekent de analist van InsingerGilissen ondanks deze onzekerheid op een positieve koersreactie aanstaande maandag. Al met al is de additionele betaling van 48 miljoen dollar vermoedelijk veel lager dan de meesten hadden gevreesd, denkt Versteeg.

“Echter, SBM blijft gezien de werkwijze in het verleden wel een bedrijf met een hoog risicoprofiel”, waarschuwde Inberg nog. “Wie weet komen andere landen nog met claims. In Brazilië werd een en ander in gang gezet door de machtswisseling en zoiets zou in één van de andere landen waar SBM actief is en was, ook kunnen gebeuren.”

Beide analisten vinden het aandeel SBM Offshore koopwaardig.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.