(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de halfgeleidersector zijn in januari vermoedelijk hoger uitgevallen dan gebruikelijk in de eerste maand van het nieuwe jaar. Dit denken analisten van Bryan Garnier.

De productie in de auto-industrie steeg met 13 procent op jaarbasis in China en met 9 procent in Europa.

De Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie, die volgens Bryan Garnier “altijd een goede indicator is voor de gezondheid van de halfgeleidersector”, maakte afgelopen maand in januari een pas op de plaats. Dat was ook het geval in China. In Europa daalde de index iets, maar in Duitsland steeg hij.

“Vooruitkijkend denken we dat het momentum in de halfgeleidersector dit jaar kan worden vastgehouden op een hoog niveau en dat de sector een groei van 7 tot 10 procent weet te realiseren”, aldus de analisten.

Bryan Garnier volgt het Nederlandse ASML, ASM International en BE Semiconductor Industries met een koopadvies. Op het Belgische Melexis heeft Bryan Garnier een verkoopaanbeveling.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.