(ABM FN-Dow Jones) De tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal van 3,2 procent kent een andere samenstelling. Dit zei econoom Maritza Cabezas van ABN AMRO dinsdag tegen ABM Financial News.

Cabezas gaf aan dat de consumptie in de eerste raming nog met 2,9 procent steeg, maar in de tweede lezing terugviel naar een stijging met 1,9 procent. “Idealiter zouden we, ook afgezet tegen de Amerikaanse arbeidsmarkt, een plus zien van 2,5 procent. Wat we in de tweede meting nu zien is een sterkere groei van de export, en dus groei van buitenaf”, aldus Cabezas.

Zij legde uit daarmee het aankomend beleid van de aanstaande president van de Verenigde Staten, Donald Trump, daarmee aan belang wint, omdat dat gericht is op stimulering van de consumptie. “Dat zou goed zijn, ook voor de balans in de economische groei”, aldus de econoom.

De groei van de Amerikaanse econoom kwam in een tweede meting uit op 3,2 procent tegen een eerste raming van 2,9 procent en een verwachte stijging met 3,0 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.