(ABM FN-Dow Jones) De Franse telecommarkt is weer teruggekeerd naar groei, wat positief is voor de in Amsterdam genoteerde Franse kabelaar Altice. Dit schreven analisten van Goldman Sachs dinsdag, die het aandeel op hun koop- en favorietenlijst hebben staan met een koersdoel van 24,50 euro.

De Franse telecommarkt groeide in het derde kwartaal met 0,2 procent, na een lange periode van krimp als gevolg van prijsconcurrentie. De marktvorsers stellen dat er nog steeds vier grote spelers actief zijn, maar omdat twee daarvan beperkte kasstromen realiseren menen de analisten dat de omstandigheden ondersteunend zijn voor een bescheiden groei op de korte termijn.

Goldman Sachs denkt echter wel dat het even zal duren voordat de verbeteringsinitiatieven van de Franse dochter SFR van Altice op het vlak van klantperceptie zullen leiden tot een duurzame omzetgroei. Kostenbesparingen kunnen de winstgevendheid bovendien stuwen, aldus de analisten.

De Amerikaanse activiteiten Altice US kunnen volgens de Amerikaanse zakenbank een hoge structurele groei tegemoet zien en vormen daarmee de aanjager voor de omzet van de groep.

Het aandeel Altice sloot maandag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 15,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.