(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het derde kwartaal groei gerealiseerd. Dit is de verwachting van analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities rekent op “solide” resultaten bij de uitbater van optiekketens. De marktvorser, die een koopadvies hanteert, verwacht een omzetgroei van 4,0 procent naar 841 miljoen euro. Daarmee is de analist wel minder positief gestemd dan de consensus van 853 miljoen euro. De vergelijkbare groei komt volgens Vandenberghe uit op 4,2 procent, waar de consensus slechts op 3,5 procent rekent.

Bij ING is analist Tijs Hollestelle duidelijk voorzichtiger gestemd met een omzet van 835 miljoen euro en een vergelijkbare omzetgroei van 1,4 procent. “Niet veel vuurwerk” verwacht de analist, die een koopadvies heeft op het aandeel, bij de rapportage over het derde kwartaal.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam naar verwachting van Vandenberghe van KBC Securities uit op 146 miljoen euro, een stijging van 2,6 procent.

Volgens Vandenberghe droeg de regio G4, dat bestaat uit tien Europese landen waaronder Nederland en enkele landen in het Midden-Oosten, 505 miljoen euro bij aan de omzet met een vergelijkbare omzetgroei van 5,1 procent.

Outlook

Vooralsnog heeft GrandVision geen outlook afgegeven voor 2016. Voor de middellange termijn mikt de optiekketen op een omzetgroei tegen constante wisselkoersen van meer dan 5 procent per jaar na, in combinatie met een hoge enkelcijferige groei van het aangepaste bedrijfsresultaat.

Vandenberghe van KBC Securities rekent op een autonome omzetgroei van 5,4 procent in 2016 met een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat van 8,3 procent.

De schuldratio (nettoschuld/EBITDA) mag daarbij niet hoger uitvallen dan 2,0. Eind juni bedroeg de schuldratio 1,7.

GrandVision maakt de cijfers over het derde kwartaal op donderdag 27 oktober voorbeurs bekend. Woensdagmiddag won het aandeel op een licht negatief gestemd Damrak 0,4 procent op 24,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.