(ABM FN-Dow Jones) Het risico op een boete voor ABN AMRO is toegenomen met de start van een juridisch onderzoek en daardoor kan de premie op het aandeel onder druk komen te staan. Dat stelde UBS donderdag in een rapport.

ABN AMRO meldde bij de halfjaarcijfers al dat tekortkomingen in de naleving van de anti-witwaswet wwft zouden kunnen leiden tot sancties en boetes. De 199 miljoen euro die de afgelopen drie kwartalen opzij zijn gezet voor de kosten van de verbeterprogramma’s dekken geen mogelijke boetes, aldus de analisten.

Eerder kreeg ING een boete van 775 miljoen euro in een witwaswet-nalevingszaak.

UBS stelt dat ABN AMRO voldoende kapitaal in kas heeft, maar dat de verwachtingen voor het dividend op de korte termijn wel kunnen dalen door de dreigende boete. De premie die beleggers tot op heden betaalden voor ABN AMRO, van 20 tot 30 procent vergeleken met rivaal ING en van 10 procent vergeleken met de gehele bankensector, kan eveneens onder druk komen te staan.

UBS handhaaft zijn neutrale advies en koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel ABN AMRO stond donderdag 8,5 procent lager op 16,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.