(ABM FN-Dow Jones) De recente dip van Europese aandelen biedt een koopkans voor beleggers. Dit stelden analisten van Barclays woensdag in een rapport. 

De recente koersval van 5 procent van Europese aandelen lijkt op het eerste gezicht redelijk, gezien de stijging van de euro met 10 procent, aldus analisten van de Britse bank.

Toch brachten de marktvorsers geen wijzigingen aan in de winstvooruitzichten voor dit jaar, ondanks de duurdere euro. “Dit leidt tot de conclusie dat de recente correctie van Europese aandelen een koopkans is”, zo klonk het.

Tegen de huidige wisselkoersen mikt Barclays onverminderd op een groei van de winst per aandeel van 10 procent in 2017. De sterkere euro is volgens de bank vooral te danken aan hogere ramingen voor de binnenlandse groei en niet van aanpassingen van de verwachtingen voor het monetaire beleid.

De Stoxx600 kan volgens Barclays richting het einde van het jaar met circa 7 procent stijgen naar 400 punten. 

Vanochtend koersten veel Europese beurzen in het rood. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.