(ABM FN-Dow Jones) ING is optimistisch over een akkoord tussen SBM Offshore en de Braziliaanse autoriteiten over de slepende smeergeldaffaire.

“We denken dat een oplossing voor de Braziliaanse omkoop-kwestie snel op handen zou kunnen zijn”, zei analist Quirijn Mulder van ING vrijdag op basis van Braziliaanse mediaberichten.

De Braziliaanse krant Folha De S.Paulo meldde onder andere eerder in de week dat de Braziliaanse Federal Audit Court (TCU) dinsdag heeft ingestemd met een nieuwe overeenkomst tussen SBM Offshore en de Braziliaanse autoriteiten in de lopende smeergeldaffaire.

“Dit geeft wel aan dat er vooruitgang is”, aldus Mulder. De analist vraagt zich af of, in het geval een definitief vonnis op de korte termijn volgt, SBM nog mee zal doen aan de tender voor het Buzios 5-project. “Misschien begint SBM zelf ook te geloven dat een oplossing aanstaande is”, zei Mulder. “Gezien aanwijzingen dat een voorstel voor het Buzios-project half januari ingediend moet worden, kan het zijn dat de kerstvakantie voor veel ingenieurs wordt geschrapt”, voegde hij toe. 

De analist is van mening dat het voor beleggers nu een goed moment is om naar SBM te kijken. “Als de kwestie na bijna zes jaar wordt opgelost zal het aandeel voor velen opnieuw belegbaar zijn”, aldus Mulder.

ING handhaaft zijn Kopen advies en koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 14,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.