(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor ASM International verhoogd van 120,00 naar 145,00 euro met een onveranderd koopadvies.

Analist Marc Hesselink wees op de “positieve verrassing” die ASMI dinsdagavond publiceerde over het vierde kwartaal. De orderinstroom was maar liefst 23 procent beter dan voorzien, aldus Hesselink.

Er werd voor meer dan 370 miljoen euro aan orders binnengehaald, terwijl ASMI slechts rekende op 290 miljoen tot 310 miljoen euro.

Dit was aanleiding voor Hesselink om zijn omzetramingen voor 2020 en 2021 met 14 en 15 procent te verhogen. Dankzij de blootstelling aan logic en foundry verwacht ING dat ASMI de komende kwartaal bovengemiddeld zal presteren. Daarbij lijken de vooruitzichten voor de geheugenmarkt “eindelijk” te verbeteren, kijkend naar de spotprijzen.

ASMI is één van de favoriete aandelen van ING in de Benelux. ASMI is “erg aantrekkelijk” gewaardeerd volgens Hesselink, met een korting van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten in de front-end markt. “Dat is niet terecht”, meent de analist. 

Ook wees hij op de mogelijke verkoop van het belang in ASM PT.

Het aandeel ASMI handelde donderdag 1,5 procent lager op 115,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.