(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Besi verhoogd van 28,00 naar 32,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens analist Nigel van Putten kwam Besi met nette cijfers over het derde kwartaal, waarbij de winst per aandeel 10 procent hoger uitkwam dan voorzien. Toch daalde het aandeel volgens de analist donderdag hard vanwege de zwakker dan verwachte outlook voor het vierde kwartaal, waarbij de analist erop wees dat het aandeel recent sterk opliep en de verwachtingen vermoedelijk te hoog waren.

Besi zei voor het lopende kwartaal te rekenen op een omzetdaling van 10 tot 15 procent op kwartaalbasis. ING had gerekend op een beperkte krimp van 0 tot 5 procent, maar wel vanaf een lagere startpunt, aangezien Besi in het derde kwartaal beter dan verwacht presteerde. Het vierde kwartaal is volgens Van Putten “altijd een beetje lastig in te schatten en we menen dat de huidige outlook vermoedelijk conservatief is”.

Toch ziet Van Putten geen reden om zijn ramingen voor 2016 en 2017 aan te passen, de marktvorser rekent nog altijd op een omzetgroei van circa 10 procent op jaarbasis.

Op een rood Damrak won het aandeel BE Semiconductor Industries vrijdag 0,4 procent op 28,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.