(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 11,65 naar 14,60 euro bij handhaving van een koopadvies. Dit meldde analist Reginald Watson van de bank in een rapport naar aanleiding van de acquisitie van het Spaanse Biogran door het Nederlandse voedingsmiddelenconcern.

De marktvorser constateert daarin dat Wessanen met de aankoop een nieuwe geografische markt en nieuwe productiefaciliteiten aan zijn portefeuille toevoegt. 

De analist heeft vanwege de acquisitie zijn taxaties voor de omzet, bedrijfsresultaat (EBITDA) en winst per aandeel opwaarts bijgesteld.

Watson heeft berekend dat Wessanen met de drie acquisities in 2016 12,5 procent aan de totale omzet heeft toegevoegd en dat het bedrijf nog voldoende financieringsruimte heeft om nog een grote acquisitie zoals die van Biogran te doen.

Het aandeel Wessanen sloot vrijdag 0,4 procent lager op 13,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.