(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Brunel International verlaagd van 19,40 naar 16,25 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van ING.

ING haalde het oude koersdoel omlaag op basis van een aanpassing van de ramingen en hogere macro-economische onzekerheid in Europa.

De raming voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor 2019 stelde ING met 21 procent neerwaarts bij, voor 2020 met 20 procent. De omzet voor 2019 en 2020 werd wel opwaarts bijgesteld, zij het in bescheiden mate, met respectievelijk 1 procent en 5 procent.

Analist Marc Zwartsenburg ziet overigens voldoende reden voor koopwaardigheid omdat de de recente koersdruk naar zijn idee het gevolg was van een onjuiste interpretatie van de relatie van Brunel met de Duitse automotive branche, goed voor 12 procent van de groepsomzet, en de zorgen over de hoogte van de olieprijzen.

Half augustus 2018 noteerde het aandeel nog op circa 14,80 euro.

Zwartsenburg verwacht voor 2019 en daarna een sterke groei van het bedrijfsresultaat, ook als Europa een cyclische dip voor de kiezen krijgt, op basis van een verwacht herstel in de energiesector, die eigenlijk nog maar net is ingezet, en de veerkracht van de Duitse operaties van Brunel.

Het aandeel Brunel noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 11,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.