(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft naar aanleiding van de kwartaalrapportage van ING Groep het koopadvies op het aandeel herhaald met een koersdoel van 19,90 euro, aangezien ING een “hoogwaardige naam is met een goedkope waardering”, die bovendien de komende jaren een dubbelcijferige groei zal laten zien. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

ING is één van de favorieten van Jefferies in de Europese bankensector. De Nederlandse bank zal volgens de analisten in de periode van 2017 tot 2022 een winstgroei realiseren van 11,8 procent, terwijl de koers/winstverhouding voor het lopende jaar ligt op een bescheiden 10,5 met een dividendrendement van 5,4 procent.

Jefferies rekent de komende tijd onder meer op een positief momentum voor de wholesale-activiteiten, die profiteren van de stijgende olieprijs en de sterkere Amerikaanse dollar. Retail blijft daarbij de groeimotor met primaire klanten die een forse bijdrage zullen leveren aan het resultaat.

Het aandeel ING Groep sloot woensdag op een groene beurs, na de vrijgave van de kwartaalcijfers, 2,8 procent lager op 13,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.