(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft woensdag het koersdoel voor ING verhoogd van 8,50 naar 9,80 euro met een onveranderde koopaanbeveling. 

De analisten van Jefferies waarschuwden dat bijzondere posten op de resultaten over het vierde kwartaal zullen drukken. Verder voorzien zij dat de ontwikkeling van de netto rentebaten dominant zullen zijn. “Net als in het derde kwartaal stonden die onder druk door de coronacrisis”, aldus de zakenbank. Jefferies rekent op een daling van 2,5 procent op kwartaalbasis. In 2021 voorzien de analisten een verdere afname met 1,6 procent.

Jefferies denkt echter dat er ook ruimte is voor meevallers en rekent op een positieve boodschap over de kosten in 2021. De zakenbank verwacht dat de kosten, exclusief eenmalige posten en kosten voor toezicht, met 1 procent zullen dalen, terwijl de fee-inkomsten verbeteren.

Daarbij heeft de bank een sterke kapitaalbasis, benadrukte analist Martina Matouskova. Zij vindt sowieso dat ING in vergelijking tot sectorgenoten erg sterk de crisis inging. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.