(ABM FN-Dow Jones) Randstad maakt over het tweede kwartaal een flinke daling van de resultaten bekend. Dat is de verwachting van zakenbank Jefferies in aanloop naar de resultaten van de bemiddelaar in werk over de periode april tot en met juni 2020. 

Jefferies voorziet voor het tweede kwartaal een omzet van 4.063 miljoen euro, met een brutowinst van 548 miljoen euro en een operationeel (EBITA) verlies van 10 miljoen euro. Het aangepaste nettoresultaat is 16 miljoen euro negatief.

In de analistenconsensus die Randstad inmiddels op zijn website heeft gepubliceerd, ligt de verwachting voor de omzet op 3.508 miljoen euro, voor de brutowinst op 680 miljoen euro en voor de EBITA voor eenmalige posten op 33 miljoen negatief.

In het tweede kwartaal van 2019 behaalde Randstad omzet van 5.957 miljoen euro, een brutowinst van 1.193 miljoen euro en een EBITA voor eenmalige posten van 277 miljoen euro.

Jefferies refereerde dinsdag in het licht van de huidige crisis aan de herstelperiode van bijna 10 jaar na de piek in de jaarresultaten in 2009 na de financiële crisis. De bank gaf wel aan dat de balans er nu beter uitziet dan in die dagen.

Jefferies heeft het advies voor het aandeel Randstad op Houden staan met een koersdoel van 42,00 euro.

Randstad noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 39,64 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties