(ABM FN-Dow Jones) De kans op een consolidatie in de Nederlandse postmarkt is weer iets toegenomen, na uitspraken van postbezorger Sandd. Dit stelden analisten van Jefferies maandag in een rapport.

De marktvorsers wezen op uitspraken van topman Ronald van de Laar van Sandd in De Telegraaf. De CEO verwelkomde in een interview een consolidatie in de Nederlandse postmarkt, nadat de concurrent van PostNL recentelijk nog een “relatief offensieve uitbreidingsstrategie” hanteerde.

De Nederlandse overheid zal volgens de analisten een beslissing moeten maken over het veranderen van de wetgeving, waardoor het makkelijker moet worden voor postbedrijven om te consolideren. De regering zal hierover in de zomer in gesprek gaan.

PostNL stuurde zelf ook al eerder aan op een consolidatie. De analisten van Jefferies wezen op eerdere berichten in de Nederlandse media, dat PostNL een overname van Sandd zou overwegen voor een bedrag van 100 miljoen tot 150 miljoen euro. Dit was in 2015. Volgens PostNL zou een overname kunnen leiden tot kostenbesparingen op postbezorging van 50 miljoen tot 60 miljoen euro, maar het postbedrijf twijfelde of een overname ooit wel goedgekeurd zou worden.

Jefferies is van mening dat een consolidatie het aandeel PostNL goed zal doen. In een geval van consolidatie zou de waardering van het postbedrijf volgens de analisten kunnen oplopen tot 6,00 euro per aandeel.

Vooralsnog hanteert Jefferies een koopadvies met een koersdoel van 4,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag 2,7 procent lager op 3,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties