(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het advies voor KPN verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,50 naar 2,90 euro.

Analist Ruben Devos voorziet de nodige tegenwind voor het telecombedrijf. Zo rekent de marktvorser voor dit jaar op aantrekkende concurrentie, niet alleen bij de mobiele tak, maar ook voor de zakelijke markt en op het vlak van content. Devos denkt dat KPN verder moet gaan herstructureren en dat betekent weinig goeds voor de vrije kasstroom.

Tot slot wijst de analist op nieuwe wetgeving voor roaming, die ongunstig is voor KPN, dat daarnaast moeite zal hebben om het belang in Telefonica Deutschland te verkopen.

Het telecombedrijf maakt woensdag 1 februari jaarcijfers bekend. Devos verwacht dat de omzet in Nederland op jaarbasis met 2,3 procent zal zijn gedaald en rekent op een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) met 0,8 procent.

Het aandeel KPN is vrijdag 1,5 procent lager gesloten op 2,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.