(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 4,50 naar 3,40 euro bij handhaving van het koopadvies.

Gezien de onzekerheid op korte termijn over het dividend vindt analist Ruben Devos dat een korting ten opzichte van sectorgenoten is gerechtvaardigd. Als gevolg stelde hij het koersdoel neerwaarts bij.

Wel acht Devos het aandeel nog steeds koopwaardig, op basis van een “uitnodigende risico-rendementspropositie”.

Naast de synergievoordelen door consolidatie met Sandd en de daaruit voortvloeiende versoepeling van de concurrentie op het gebied van post in Nederland, is PostNL volgens de analist goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van e-commerce in de Benelux.

Voor de toekomst gaat KBC uit van een verbetering van de vrije kasstroom, ondersteund door versnelde kostenbesparingen, lagere kosten per geleverd pakket, lagere rentelasten in 2019, lagere pensioenuitkeringen vanaf 2020 en synergievoordelen.

Het aandeel PostNL daalde woensdagochtend met 0,7 procent tot 1,78 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties