(ABM FN) KBC Securities heeft dinsdag 10 aandelen gepresteerd, waarvan de analisten veel verwachten in 2019. Het gaat om zeven Belgische en drie Nederlandse namen.

Ook kozen de analisten nog 5 favoriete smallcaps.

In België selecteerden de analisten AB InBev, Euronav, Galapagos, Kinepolis, Melexis, Tubize en VGP.

In Nederland viel de keuze van KBC Securities op ABN AMRO, Boskalis en NN Group.

Bij AB InBev voorzien de analisten een combinatie van een versnelling van de volumegroei, aanhoudende premiumisatie, kostensynergieën en het terugbrengen van de schulden.

Euronav zal volgens KBC Securities optimaal profiteren van een marktherstel. De balans is op orde en de vloot is vernieuwd.

Komend jaar zal voor Galapagos een jaar worden van mijlpaalbetalingen, aldus de analisten. Ook zullen nieuwe onderzoeken worden gestart.

Kinepolis is met de overname van Landmark een nieuwe fase van zijn overnamestrategie ingegaan, meent KBC. “De uitrol van de strategie in combinatie met innovaties en operationele efficiency zullen de winst aanjagen.”

Melexis is volgens de analisten recent te hard afgestraft, terwijl de chipbakker actief is in een snel groeiende markt.

Ook Tubize is volgens KBC Securities te goedkoop. Het aandeel handelt momenteel op een korting van 45 procent. “We denken dat dat overdreven is.” Net als andere holdings zou een korting van 30 procent terecht zijn, menen de analisten. “We zien Tubize ook als een goedkope manier om het onderliggende potentieel van UCB te kopen.”

KBC Securities blijft ook “bullish” op VGP. Het gaat dan om goede sectorvooruitzichten in combinatie met een “aantrekkelijke” waardering van het aandeel.

ABN AMRO wordt gewaardeerd vanwege diens versnelling van de kostenbesparingen. Ook is er ruimte om meer kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Bij Boskalis heeft KBC Securities vooral veel vertrouwen in Offshore Energy. Daar zit “veel opwaarts” potentieel vanaf 2020. Ook zorgt het herstel in de oliesector voor meer investeringen, waardoor er ruimte is voor margeherstel bij de baggertak van Boskalis.

NN Group wordt door KBC gewaardeerd om diens progressie met de overname van Delta Lloyd. Daarbij bouwt de verzekeraars een solide track record op en is de kapitaalgeneratie sterk. Het kapitaaloverschot stijgt en dit kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

Smallcaps

Verder noemde KBC Securities Biocartis, Exmar, Orange Belgium, Recticel en Sioen als smallcap-favorieten voor 2019.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.