(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het advies voor TomTom verhoogd van Houden naar Kopen en paste het koersdoel aan van 8,00 naar 9,00 euro.

Woensdag komt TomTom met cijfers over het eerste kwartaal, maar volgens analist Peter Olofsen staat zijn adviesverhoging daar los van. Hij wees op de afronding van de verkoop Telematics in combinatie met de geplande kapitaalteruggave van 750 miljoen euro. Ook is het koopadvies te danken aan de eerder afgegeven guidance voor de vrije kasstroom voor dit jaar.

“Daarbij wijzen we er op dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de omzet- en winstcijfers die TomTom laat zien, omdat een substantieel deel van de omzet in Automotive pas later mag worden geboekt”, aldus Olofsen, die het daarom verstandiger vindt om naar de vrije kasstroom van de navigatiespecialist te kijken.

Het aandeel TomTom sloot maandag op 8,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.