(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in de eerste drie maanden van 2019 vermoedelijk iets meer omzet geboekt. Dit is de verwachting van analisten van ING.

Volgens ING behaalde VolkerWessels afgelopen kwartaal een omzet van 1.250 miljoen euro, hetgeen 1,6 procent meer zou zijn dan in de eerste drie maanden van 2018.

Door de invoering van IFRS 16 is de vergelijkingsbasis voor de winstgevendheid lastig. ING mikt op een EBITDA onder de nieuwe boekhoudmethode van 18,0 miljoen euro met een marge van 1,4 procent.

Verder denkt de bank dat het aantal huizenverkopen flink is toegenomen. BAM zag de huizenverkoop in het eerste kwartaal bijna verdubbelen, terwijl ook Heijmans meer woningen wist te slijten.

ING heeft een koopadvies op VolkerWessels met een koersdoel van 28,50 euro.

IJmuiden

Tot op heden heeft VolkerWessels al 107 miljoen euro afgeschreven op het zeesluisproject IJmuiden.

Partner BAM Groep, dat vorige week al met kwartaalcijfers kwam, meldde dat in het eerste kwartaal nog eens 3,8 miljoen euro aan extra kosten werd geboekt.

“De voorbereidingen voor het afzinken van het tweede caisson in de tweede helft van het jaar liggen op koers”, voegde BAM toe.

Het bankensyndicaat heeft de financiering van het project afgelopen maart hervat.

Outlook

VolkerWessels herhaalde bij de jaarcijfers dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen en voorziet voor 2019 een stijging van de EBITDA.

Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers reeds aangepast. Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

VolkerWessels opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties