(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het rood.

Daarmee geeft de markt een deel van de winsten van dinsdag weer prijs. De drie belangrijkste Amerikaanse indices sloten gisteren juist nog hoger, nadat zowel China als president Donald Trump positieve signalen afgaven over hun pogingen om een handelsovereenkomst te sluiten.

Marktanalist Jasper Lawler van London Capital Markets sprak van een verbeterd sentiment, na een zware week waarin president Trump enigszins is teruggekomen op zijn bedreigingen en nu op zoek lijkt te zijn naar een compromis. Zijn opmerkingen dat de gesprekken niet zijn vastgelopen, werden door de markt goed opgepikt en ondersteunden het herstel op Wall Street, waarbij de risicobereidheid toenam en de stroom naar veilige havens tot stilstand kwam.

Op macro-economisch vlak keek de markt voorbeurs uit naar de detailhandelsverkopen. Terwijl economen op een groei van 0,2 procent rekenden, daalden de verkopen juist met 0,2 procent.

Daarentegen steeg de Empire State Index juist veel harder dan voorzien naar 17,8.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 0,6 procent. De marktindex daalde van 418,1 naar 415,7.

Later op de dag volgens industriële productiecijfers van april, vertrouwensdata van huizenbouwers in mei, de bedrijfsvoorraden in maart. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

De euro/dollar noteerde op 1,1182. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,203, ongewijzigd ten opzichte van de stand rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag.

Olie noteerde woensdag tot een procent lager. Olie werd dinsdag juist nog 1,2 procent duurder. Het zwarte goud profiteerde van het bericht dat zeven drones olievelden en bijbehorende infrastructuur in Saoedi-Arabië aanvielen. Volgens de Saoedische olieminister Khalid al-Falih een “terroristische daad”, die werd opgeëist door Jemenitische rebellen. Afgelopen weekend werden al twee Saoedische olietankers beschadigd. De schepen werden aangevallen in de Straat van Hormuz in de Perzische Golf.

Het Internationaal Energie Agentschap verlaagde echter zijn raming voor de vraag naar olie in 2019 licht. Het agentschap verwacht dat de vraag naar olie dit jaar stijgt met 1,3 miljoen vaten per dag, wat een neerwaartse bijstelling is van een eerdere raming met 90.000 vaten per dag. Het agentschap verwees daarbij naar zwakker dan verwachte [macro] data uit onder meer Brazilië, China, Japan, Zuid-Korea en Nigeria, maar voegde eraan toe te verwachten dat de groeivertraging van de vraag waarschijnlijk van korte duur zal zijn. 

Bedrijfsnieuws

Macy’s boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 136 miljoen dollar, ofwel 0,44 dollar per aandeel, op een omzet van 5,5 miljard dollar. De wist was duidelijk beter dan verwacht. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,7 procent.

Facebook noteerde voorbeurs 0,7 procent lager, na het nieuws dat de socialnetwerksite live streaming gaat inperken na kritiek over de verspreiding van terroristisch beeldmateriaal. Facebook kreeg een storm van kritiek te verduren nadat de dader van de aanslag in Christchurch de schietpartij via Facebook live uitzond.

De Chinese e-commercegigant Alibaba noteerde voorbeurs bija een procent hoger, na goed ontvangen kwartaalresultaten. Het internetbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een dubbelcijferige groei en rekent voor het huidige boekjaar op een flinke omzetgroei.

Ook Tencent zag de resultaten afgelopen kwartaal stevig oplopen. De winst van deze Chinese internetgigant klom met 17 procent naar 27,2 miljard yuan, ongeveer 4 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet voorzagen slechts een winst van krap 20 miljard yuan. De omzet ging met 16 procent omhoog naar ruim 85 miljard yuan. Afgelopen week kon Tencent, na een vertraging van meer dan een jaar, het spel ‘PlayerUnknown’s Battlegrounds’ lanceren.

Cisco komt nabeurs met bedrijfsresultaten en noteerde iets in het rood.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent hoger op 2.834,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 25.532,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 7.734,49 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties