(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal van 2017 vermoedelijk vergelijkbare resultaten geboekt als in de eerste drie maanden van dit jaar. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens de analisten boekte KPN in het afgelopen kwartaal een geschoonde omzet van 1.628 miljoen euro. Daarbij behaalde het telecombedrijf vermoedelijk een geschoond bedrijfsresultaat van 584 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwam de omzet uit op 1.648 miljoen euro met een geschoonde EBITDA van 584 miljoen euro. KPN wees in een toelichting op deze cijfers op de goede prestaties in de consumentenmarkt, maar ook op de druk die het ervoer op de zakelijke markt.

2017

KPN mikt voor dit jaar op een geschoond bedrijfsresultaat in lijn met dat over 2016 van 2.428 miljoen euro en daarnaast  op 1,2 miljard euro aan investeringen. De vrije kasstroom zal, exclusief het dividend uit Telefónica Deutschland, volgens KPN verder groeien.

Analisten voorzien voor 2017 een omzet van 5.905 miljoen euro en een geschoonde EBITDA van 2.422 miljoen euro. In 2016 behaalde het telecombedrijf nog een omzet van 6.780 miljoen euro.

KPN maakt woensdag voorbeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend.

Dinsdagmiddag handelde het aandeel op een groene AEX 0,2 procent hoger op 2,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.