(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers waarmee Galapagos donderdagavond kwam, bevatten weinig spannends. Dit stelde UBS in reactie op de resultaten van het biotechbedrijf.

De omzet en operationele cashburn waren niet verrassend, volgens analisten van de Zwitserse bank. Belangrijker is volgens hen hoe de pijplijn zich ontwikkelt en de timing van de marktaanvraag voor filgotinib bij de Europese en Amerikaanse toezichthouders.

“De meeste programma’s liggen op koers”, aldus UBS. “Maar we wijzen op de specifieke woordkeuze over de marktaanvraag van filgotinib als behandeling tegen reuma.”

Galapagos zei in het persbericht dat Gilead van plan is om de marktaanvraag voor filgotinib in reuma in 2019 te bespreken met de toezichthoudende autoriteiten. Bij de jaarcijfers zei het bedrijf nog dat men voornemens was dit jaar de marktaanvraag te doen, onder voorbehoud van de gesprekken met de betreffende autoriteiten.

“Van plan zijn om dit te bespreken is niet hetzelfde als concreet een marktaanvraag indienen”, merkten de analisten van UBS de verandering in woordkeuze op.

UBS heeft een Neutraal advies en een koersdoel van 91,00 euro voor Galapagos.

Het aandeel daalde vrijdag 0,2 procent op 100,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.