(ABM FN-Dow Jones) De update van TomTom over het tweede kwartaal is per saldo positief. Dit concludeerden de analisten van Morgan Stanley woensdag.

Zij wezen op de hogere omzet bij de tak Automotive & Licensing, die voor een betere marge zorgen. “Dit geeft meer slagkracht” voor de investeringen in de technologie voor zelfstandig rijden en is illustratief voor de transformatie van TomTom van een hardware naar een softwarebedrijf, aldus de analisten.

De afschrijving op de goodwill van de consumententak is volgens de zakenbank minder belangrijk.

TomTom liet voorbeurs weten dat de omzet dit jaar vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uit zal komen. Dit is volgens Morgan Stanley volledig het gevolg van tegenvallende prestaties in het sportsegment. Deze tak deed het in de eerste maanden van het jaar al slecht, en de trend zette door in het afgelopen kwartaal.

De afschrijving van 169 miljoen euro is een papieren afboeking en een indicatie van de zwakkere prestaties van de consumententak, aldus de analisten, die dit geen verrassing noemden en in hun model uitgaan van een nulwaarde voor deze activiteiten.

Morgan Stanley noemde de aandeleninkoop van 50 miljoen euro door TomTom wat lastig te rijmen met de investeringen die het navigatiebedrijf moet doen met het oog op de concurrentieslag met Here.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op TomTom met een koersdoel van 10,40 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel 4,5 procent hoger op 9,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.