(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2016 een hogere omzet en resultaat behaald. Dit blijkt uit een consensus van veertien analisten die Randstad op zijn website publiceerde.

De marktvorsers gaan uit van een omzet van 5.341 miljoen euro, tegen 4.995 miljoen euro over het vierde kwartaal van 2015. De stijging wordt gedragen door overnames en een groeiversnelling richting het einde van het jaar in onder andere Frankrijk, zoals eerder ook uit de kwartaalcijfers van sectorgenoot Manpower en uit de meest recente cijfers over de Franse uitzendbranche bleek.

De brutowinst groeit naar verwachting van 943,3 miljoen naar 1.030 miljoen euro, met een brutomarge van 19,3 procent. Van de overname van het Amerikaanse Monster Worldwide, dat een zogeheten fee-business is, worden de resultaten vrijwel direct zichtbaar in de brutowinst.

Het operationeel resultaat (EBITA) voor eenmalige posten stijgt naar verwachting op jaarbasis van 245 miljoen euro naar 253 miljoen euro. De laagste raming ligt op 242 miljoen euro, de hoogste op 260 miljoen euro. De EBITA-marge daalt naar verwachting van 4,9 naar 4,7 procent.

Het nettoresultaat voor amortisatie en eenmalige posten loopt terug van 193 miljoen naar 177 miljoen euro.

Randstad deed de afgelopen twaalf maanden een aantal overnames, waarvan Monster Worldwide vanaf november 2016 meeloopt in de cijfers.

Analisten van Jefferies verwachten meer autonome omzetgroei in het vierde kwartaal dan de consensus, die op 3,5 procent ligt. Jefferies gaat uit van 4,2 procent groei per werkdag op jaarbasis. Toch blijven de marktvorsers aan de voorzichtige kant voor het bedrijf, wijzend op automatisering en de gevolgen daarvan voor de vraag naar personeel, de vraag of het bedrijf in staat blijft het operationeel resultaat te laten stijgen en verscheidene parameters die richting de toppen tenderen, zoals de penetratiegraad in de Verenigde Staten.

Randstad opent dinsdag 14 februari voorbeurs de boeken over het vierde kwartaal. Het aandeel noteerde vrijdag op een vrijwel onveranderd Damrak 0,6 procent hoger op 54,39 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.