Donald_Trump_rijkste president

Heeft Donald Trump zijn ‘mojo’ verloren? De tijd dat bedrijven knikten en beefden na een aanval van de nieuwe president lijkt al voorbij. Afgelopen woensdag boorde Trump nog Nordstrom, een retailer die het merk van dochter Ivanka Trump dumpte, de grond in. Na een kleine dip steeg het aandeel bijna 10%. Het werd daardoor $450 miljoen meer waard.

Nordstrom liet weten dat het de producten van het Ivanka Trump merk niet meer zou verkopen. Officieel is de uitleg dat ze het merk droppen wegens tegenvallende verkoopcijfers. Vooral in de tweede jaarhelft van 2016 zou de omzet aanzienlijk gedaald zijn.

Maar de retailer kwam recent sterk onder vuur te liggen door de ‘Grab Your Wallet’ campagne. Dit is een organisatie die consumenten afraadt nog producten te kopen die gelinkt zijn aan Donald of Ivanka Trump.

Nadat Nordstrom de verbintenis met Ivanka Trump verbrak, stuurde president Trump deze tweet de wereld in:

Later retweette Trump dezelfde tweet vanaf de officiële account van het Witte Huis.

Maar deze keer ging het bedrijf niet door de knieën. Beleggers beloonden Nordstrom zelfs met een koerswinst van bijna 10% op 2 dagen. Dit was de sterkste stijging sinds begin december. Het bedrijf werd hierdoor bijna een half miljard dollar meer waard.

Nordstrom

Bron: Bloomberg