(ABM FN-Dow Jones) Moody’s Investors Service heeft maandag de outlook voor DSM verlaagd van stabiel naar negatief, maar handhaafde wel de kredietwaardigheid van het speciaalchemiebedrijf op A3. 

De kredietanalisten namen in de beoordeling van DSM de recente overname van Erber Group mee. Zij zijn van mening dat Erber een goede toevoeging is voor de Nutrition-activiteiten van DSM en dat de overname past binnen de strategie van het speciaalchemiebedrijf. 

Desondanks werd Moody’s negatiever over de outlook van het bedrijf, vooral vanwege het toegenomen risicoprofiel van DSM na de overname van Erber. In februari dit jaar deed DSM namelijk ook al een grote overname van Glycom. “De snelheid waarin DSM bedrijven overneemt was een van de redenen om de outlook naar negatief bij te stellen”, aldus de kredietanalisten, die er bovendien op wezen dat de overname van Erber vooral met geleend geld werd gedaan.  

Volgens Moody’s blijft de liquiditeitspositie van DSM evenwel “solide”, waarbij DSM ook nog eens toegang heeft tot 1,5 miljard euro aan kredietfaciliteiten. Als gevolg werd de kredietwaardigheid gehandhaafd op A3. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties