(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in de eerste zes maanden van het jaar beter gepresteerd dan de marktverwachting. Dit schreef ING dinsdag in een reactie op de cijfers.

Analist Jaap Kuin rekende op een EPRA-winst per aandeel van 1,31 euro, maar NSI rapporteerde 1,35 euro. Ook de nettohuuropbrengsten kwamen met ruim 36 miljoen euro uit boven de circa 35 miljoen euro die ING voorspelde.

Analist Kuin wees er wel op dat de onderliggende verschillen tussen de HNK en G4 kantoren ten opzichte van de rest van de portefeuille impliceren dat NSI snel beter passende kantoren moet kopen en zwakkere just van de hand moet doen. 

NSI verwacht dit jaar een EPRA-winst in een bandbreedte van 2,52 tot 2,55 euro, wat iets onder de 2,71 euro is die ING voorziet.

Analist Jaap Kuin heeft een koopadvies op NSI en een koersdoel van 35,20 euro. Volgens de marktvorser is het aandeel nog steeds in van de goedkoopste in de Europese vastgoedsector met een multiple van 12,2 keer, versus 17 keer voor de sector. Het rendement van 6,4 procent is ook beter dan het gemiddelde van 5,3 procent in de sector in de Benelux.

Het aandeel NSI noteerde dinsdag op een groene beurs 0,1 procent hoger 33,10 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.