(ABM FN-Dow Jones) Het wordt een grote uitdaging voor oliekartel OPEC en diens partners om tot een akkoord te komen. Dit verwacht energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

De olielanden moeten een balans vinden tussen enerzijds de verwachte vraag en anderzijds het risico van een te groot aanbod. “En dan moeten ze ook nog eens iedereen aan boord houden”, aldus Van Cleef.

De markten hebben volgens de econoom al een verlenging van drie maanden van het huidige productiebeperkingsakkoord van 7,7 miljoen vaten per dag ingeprijsd.

“Ik verwacht niet dat de OPEC zal verrassen met een langere termijn”, aldus Van Cleef, die sowieso verwacht dat het lastig zal worden voor het kartel om de markt positief te verrassen.

De expert van ABN AMRO houdt er dan ook rekening mee dat bijna elke uitkomst aangegrepen zal worden door oliehandelaren om winst te nemen. “Het opwaarts potentieel voor de olieprijs is momenteel beperkt”, aldus de econoom.

Het oliekartel komt vandaag viruteel bijeen. Dinsdag sluiten ook de partnerlanden aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.