(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever is te karig. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdagmiddag.

Kraft Heinz benaderde Unilever recent met een bod van omgerekend 47 euro per aandeel. Het Brits-Nederlandse concern wees de avances af en stelde dat de Amerikanen Unilever daarmee “fundamenteel” onderwaardeerden. 

De analisten van de Duitse zakenbank zijn ook niet overtuigd van de hoogte van het bod. Zij menen dat een verhoging van ruim 10 procent naar 53 euro per aandeel het minimum zou moeten zijn. Dat waardeert Unilever op 18 maal de verhouding tussen ondernemingswaarde en het bedrijfsresultaat (EBITDA).

Berenberg ziet echter ook ruimte voor een hoger bod in de reactie die Kraft Heinz gaf op de afwijzing van Unilever. De kans dat een andere bieder opstaat, is gezien de omvang van Unilever klein, voegden de analisten toe.

Hoewel het op het eerste gezicht wellicht lastig is om te doorgronden waarom Kraft Heinz Unilever als overnameprooi uitkoos, bijvoorbeeld vanwege de structuur en een potentiële gifpil die een overname lastig maken, is er volgens Berenberg wel degelijk iets voor te zeggen. De voedingsmiddelentak is volgens de analist namelijk “structureel aantrekkelijk met een autonome omzetgroei van circa 5 procent, marges richting de 20 procent en een goede kasstroom”. Vooral de activiteiten van Unilever in de opkomende markten zouden daarbij aantrekkelijk zijn voor Kraft Heinz.

Berenberg heeft een koopaanbeveling op Unilever met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 13,2 procent naar 44,80 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.