trump

Donald Trump staat bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Tijdens zijn verkiezingscampagne liet hij al meermaals weten dat hij tegen de ‘gevestigde orde’ in wilde gaan. Zijn streven was om Amerika weer groots te maken en de macht terug te geven aan het volk.

Inmiddels is Trump al meer dan een maand actief als president van de Verenigde Staten. En we mogen wel zeggen dat hij in deze korte tijd niet bepaald veel vrienden heeft weten te maken. Zijn egoïsme zorgt er voor dat andere landen steeds meer met afschuw tegen Trump gaan aankijken.

Een belangrijke nederlaag voor Trump werd afgelopen week geleden. In hoger beroep besloot het Amerikaanse hof dat het inreisverbod niet uitgevoerd mag worden. Als reactie daarop werden zelfs meerdere Amerikaanse rechters bedreigd.

Goldman Sachs waarschuwt voor een krimp van -0,7%

Zakenbank Goldman Sachs maakt zich met name zorgen over het protectionisme van Trump. Trump is van plan om de importbelasting te verhogen om op die manier de binnenlandse werkgelegenheid te stimuleren.

krimp-bbp-vs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is echter te zien dat deze beslissing hoogstwaarschijnlijk geen positieve invloed zal gaan hebben op de groei van de Amerikaanse economie. Aan het einde van volgend jaar zou de Amerikaanse economie zelfs te maken kunnen krijgen met een krimp van het BBP met -0,7%.

Het is voor de Amerikanen te hopen dat het beangstigende beleid van Trump een omwenteling zal gaan krijgen.