(ABM FN-Dow Jones) Het belooft een goed jaar te worden voor bouwbedrijven qua volumes, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar de tot nu toe teleurstellende marges. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC dinsdag in reactie op een interview met bestuurders van bouwbedrijven door vakblad Cobouw.  

Uit het interview bleek dat de bestuurders, net als De Jong, positief gestemd zijn. Tegelijkertijd rekenen de topmannen op een volatiel en turbulent jaar. Pas na 2018 worden er problemen voorzien door de bestuurders. 

Branchevereniging EIB verwacht dit jaar een volumegroei van 4 procent, die vooral te danken is aan de woningbouw, terwijl infrastructuur minder hard zal groeien. De Jong kan zich vinden in deze verwachting.  

Aangaande de huizenprijzen zeiden de bestuurders tegen Cobouw dat er weinig ruimte naar boven lijkt te zijn. Grondprijzen stijgen ook zeer snel, wat volgens De Jong positief is voor bouwbedrijven zoals BAM, Heijmans en VolkerWessels die forse eigen landbanken hebben.  

De analist merkte op dat de marges van de bouwbedrijven tot nu zijn achtergebleven en daar nu de aandacht op is komen te liggen. Bij de vastgoedactiviteiten zijn de ontwikkelingen dusdanig positief dat de marges hier zullen oplopen. Voor de niet-residentiële bouw en infra voorziet de marktvorser geleidelijke vooruitgang.  

Vanwege de mogelijkheden voor hogere marges heeft De Jong zowel BAM als Heijmans op de kooplijst staan. VolkerWessels wordt niet door NIBC gevolgd. Het koersdoel op BAM is 5,00 euro en op Heijmans 10,00 euro.  

Op een groene beurs noteerde BAM dinsdagmiddag 0,4 procent hoger op 3,89 euro, terwijl Heijmans 0,2 procent steeg naar 9,93 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.