(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse macro-economische cijfers waren woensdagmiddag “prima”. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegenover ABM Financial News.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen met 0,4 procent, waar een toename van 0,1 procent was voorzien. “Netjes”, aldus Marey. Ook de Empire State index en de inflatie namen toe. De consumentenprijzen zitten “sowieso” op weg omhoog, aldus de marktanalist, wijzend op de ontwikkeling van de olieprijs.

De Amerikaanse industriële productie daalde met 0,3 procent, terwijl slechts een afname van 0,1 procent was voorzien. Deze daling werd volgens Marey veroorzaakt door het relatief warme weer, waardoor de energieproductie op een lager pitje stond.

“Al met al goede cijfers die het voornemen van de Fed ondersteunen om aan te sturen op een renteverhoging in juni”, zo meent Marey. Echter alvorens het zo ver is, zijn er nog de nodige hindernissen te nemen, zoals het handelsbeleid van Trump, verkiezingen in Europa en de situatie in China.

“Bij elke tegenslag is de Fed geneigd om weer uit te stellen”, zei de marktanalist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.