(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een prima omzetverwachting voor het vierde kwartaal afgegeven. Dit zei analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdagavond tegenover ABM Financial News, nadat de toeleverancier van de halfgeleider industrie met omzetcijfers en een orderinstroom kwam die conform de doelstellingen van de onderneming waren.

ASMI rekent voor het lopende kwartaal op een omzet van 150 miljoen tot 170 miljoen euro. Olofsen rekende vooraf op 155 miljoen euro. “Prima, temeer het zowel op jaarbasis als kwartaalbasis een stijging betekent”, aldus de analist.

Verder zei ASMI voor het vierde kwartaal te mikken op een orderinstroom van 130 miljoen tot 160 miljoen euro. Aangezien de verwachte orderinstroom lager is dan de omzetverwachting, zal het orderboek afnemen. Dit betekent volgens Olofsen vermoedelijk een lagere omzet in het eerste kwartaal van 2017 in vergelijking tot de laatste drie maanden van 2016.

“Maar afgaande op hun verwachting voor de ALD markt in 2017, zou er na een voorzichtige start in het eerste kwartaal in de loop van 2017 een verbetering moeten zijn”, aldus Olofsen.

Ook kondigde ASMI aan om na het lopende, maar bijna afgeronde, aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro een nieuwe programma van 50 miljoen euro op te starten.

Olofsen rekende op een nieuw programma van 100 miljoen euro, maar aan het einde van het derde kwartaal had ASMI 363 miljoen euro in cash, “en het beleid is om alles boven de 300 miljoen terug te geven aan aandeelhouders”. De analist van Kepler Cheuvreux verwacht evenwel dat er lager ongetwijfeld meer volgt. “En wie weet zit er nog een iets hoger dividend in het vat.”

Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op ASM International. Woensdag sloot het aandeel, op een rood Damrak, 0,2 procent hoger op 38,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.