(ABM FN-Dow Jones) De focus tijdens de publicatie van de jaarcijfers van Wereldhave, in tegenstelling tot de resultaten, met name liggen bij de details over de ingrijpende reorganisatie die het vastgoedfonds half januari aankondigde. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Het concern gaf destijds geen financiële details, maar handhaafde de outlook voor 2016. Wereldhave benadrukte dat de resultaten volledig volgens schema verlopen.

Tijdens de trading update over het derde kwartaal van 2016 meldde Wereldhave nog altijd te verwachten dat de winst per aandeel in 2016 met 6 tot 9 procent zal groeien. Het vastgoedfonds waarschuwde wel te verwachten dat het resultaat aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen.

Wereldhave boekte in 2015 een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 133,7 miljoen euro, versus 85,7 miljoen euro een jaar eerder. Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 29,9 miljoen euro negatief, tegenover 58,8 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee bedroeg het totale beleggingsresultaat 103,8 miljoen euro.

ING-analist Jaap Kuin verwacht dat het bedrijf onder andere zal aankondigen dat er banen geschrapt zullen schrappen. Kuin hanteert een Houden-advies en koersdoel van 46,00 euro.

JPMorgan Cazenove noemde het aandeel in vergelijking tot sectorgenoten aantrekkelijk. Volgens de analisten van de bank is het sentiment rond het aandeel te negatief. De bank is met name benieuwd naar de verwachte winst per aandeel voor het huidige boekjaar. De analisten kijken onder andere tevens uit naar meer inzicht omtrent de richting van de huurprijzen.

Het aandeel Wereldhave noteerde op een groen Damrak 0,7 procent lager op 40,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.