(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Ressearch heeft donderdag het koersdoel voor BAM Groep verlaagd van 5,20 naar 4,00 euro. Het advies bleef staan op Houden.

Analist Firdaus Ibrahim reageerde met de koersdoelverlaging op de woensdag door de Nederlandse bouwer afgegeven winstwaarschuwing. De bouwer neemt nog eens 55 miljoen euro verlies op de grote zeesluis in IJmuiden, een project waaraan het samen met VolkerWessels werkt en dat een waarde heeft van 500 miljoen euro.

Door de koersval van woensdag lijkt het aandeel nu zeer goedkoop gewaardeerd. Op basis van de verwachte winst voor 2018 handelt het fonds nu op de helft van zijn gemiddelde waardering in de afgelopen drie jaar, en bijna op de helft van de waarderingen van sectorgenoten.

Firdaus wees echter op de zwakke EBIT-winstmarge van de bouwer van 0,6 procent, ten opzichte van 2,0 procent voor sectorgenoten. Daarnaast is S&P nog steeds zeer op zijn hoede voor projectrisico’s, die voor onaangename verrassingen kunnen zorgen, hoewel BAM woensdag benadrukte dat het projectspecifieke problemen zijn bij de IJmuidense zeesluis.

Het aandeel BAM verloor woensdag bijna 22 procent tot 3,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties