(ABM FN-Dow Jones) S&P Global Ratings heeft vrijdag de korte termijn kredietwaardigheid voor AkzoNobel verlaagd van A1 naar A2. De A credit rating voor de lange termijn en de rating van de doorlopende kredietfaciliteit werden in de negatieve CreditWatch-positie geplaatst vanwege bestaande onzekerheden.

De kredietbeoordelaars van het ratingbureau meldden daarbij dat onzekerheid bestaat over de keuze van het toekomstige eigendom van het bedrijf, over de schuldpositie en over de strategische richting na het ongevraagde en twee maal verhoogde overnamebod van sectorgenoot PPG Industries. Daarbij heeft AkzoNobel vooralsnog bekendgemaakt zelfstandig te willen blijven en de Specialty Chemicals divisie te willen afsplitsen van de verf- en coatingsactiviteiten.

De kredietbeoordelaars voorzien een BBB+ rating als het bedrijf onafhankelijk blijft en willen nadere invulling geven aan de CreditWatch-positie als er meer duidelijkheid bestaat over de huidige onzekerheden.

Het aandeel AkzoNobel is vrijdag 0,5 procent lager gesloten. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.