Standard & Poors heeft de kredietwaardigheid van PostNL verhoogd van BBB naar BBB+ met een stabiele outlook. Dit maakte de kredietbeoordelaar woensdag bekend.

Aanleiding voor de verhoging van de kredietwaardigheid is de afronding van de verkoop van het belang in TNT Express aan FedEx voor 643 miljoen euro. PostNL zal deze verkoopopbrengst aanwenden voor het terugbrengen van de schulden, waardoor het risicoprofiel van het postbedrijf zal verbeteren.

De stabiele outlook betekent volgens S&P dat PostNL in staat zal blijken om de huidige kredietwaardigheid te handhaven dankzij doorlopende kostenbesparingen en een “verstandig” financieel beleid.

Een risico voor de kredietwaardigheid van PostNL is een snellere daling van de postvolumes dan waarop al wordt gerekend, en waardoor de geplande kostenbesparingen alsnog tekort schieten. Ook eventuele acties om aandeelhouders te verwennen of omvangrijke acquisities vormen volgens S&P een gevaar voor de kredietwaardigheid van het postbedrijf.

Op een groen Damrak koerste het aandeel PostNL woensdag 0,3 procent lager op 3,85 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.